Op zoek gaan naar een bedrijfspand doe je zo

Op zoek gaan naar een bedrijfspand doe je zo

Een eigen bedrijf beginnen is een serieuze onderneming. Er zijn tal van zaken waar je als beginnend ondernemer aan moet denken, dus het is belangrijk dat je van tevoren een goed plan opstelt. Hierin kan worden opgenomen wat voor bedrijf je hebt, wat voor producten en diensten je aanbiedt en nog veel meer. Een belangrijk punt voor een nieuwe onderneming is natuurlijk ook de huisvesting. We vertellen je er hier in het kort wat meer over.

Bepaal eerst aan welke eisen het pand moet voldoen

Als je als startende ondernemer een pand zoekt, kun je het beste eerst goed voor jezelf bepalen aan welke voorwaarden dit moet voldoen. Misschien heb je alleen maar een kleine kantoorruimte nodig, zoek je een pand met magazijn en hal om in te werken of ben je juist op zoek naar een pand waar je ook klanten of cliënten kunt ontvangen. In je zoektocht naar een passend pand zijn dat allemaal dingen om rekening mee te houden.

Pand en omgeving zijn belangrijk

Heb je bijvoorbeeld een bedrijf met een aantal werknemers die regelmatig hun diensten aan klanten aanbieden en daarvoor een auto tot hun beschikking hebben? Vergeet dan zeker niet dat er bij het pand ook voldoende ruimte moet zijn om de auto’s te parkeren. Als je je mensen duurzaam de weg op wilt laten gaan, geef je ze daarvoor een elektrische auto. Kijk dan ook meteen uit naar een parkeerplaats met oplaadpunten of laat deze maken als ze er nog niet zijn. Zo kunnen je werknemers de bedrijfsauto altijd opladen als ze aanwezig zijn.

Zorg voor voldoende budget voor het bedrijfspand

Een pand uitkiezen is niet zo eenvoudig. De ligging is belangrijk, de grootte en ook de bereikbaarheid spelen een voorname rol. Als je een pand zoekt dat al bestaat, dan zal het toch zoveel mogelijk aan je wensen moeten voldoen of je moet de mogelijkheid krijgen om eventuele aanpassingen door te voeren. Houd daarbij ook altijd rekening met wat het pand kost. Soms kun je een pand kopen maar bedrijfspanden worden vaak verhuurd. Als beginnend ondernemer heb je geen grote zak met geld klaarstaan om het pand te financieren dus dat is wel degelijk iets om van tevoren goed rekening mee te houden.

Bestaand pand of nieuwbouw?

Kun je geen bestaand pand vinden dat aan je eisen voldoet? Dan kun je natuurlijk ook nieuwbouw overwegen. Misschien vind je daarbij wel een goede locatie of kun je een pand precies zo laten bouwen zoals jij dat wilt. Voordeel van een compleet nieuw pand is dat jij het precies zo kunt inrichten als je wilt zodat het passend is voor jouw onderneming. Een nieuw pand kan volgens de huidige milieunormen gebouwd worden en zal zeker ook duurzaam zijn. Zo ben je als ondernemer niet alleen groen bezig maar zorg je er ook voor dat het pand veilig, zuinig en milieuvriendelijk is en lange tijd mee kan gaan. Mocht jouw bedrijf er op een bepaald moment toch uitgroeien, dan kan een andere ondernemer er weer plezier van hebben.