Zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden

Zakelijk elektrisch rijden is om meerdere redenen een slimme keuze. Voor jou als ondernemer betekent het dat je recht hebt op financiële tegemoetkoming in de vorm van subsidies en belastingverlaging. Met de keuze voor emissieloze bedrijfsauto’s draag jij je steentje bij aan milieubehoud en heb je direct een verlaging te pakken op het gebied van onderhouds- en brandstofkosten.

Voordelen elektrische auto’s

Met elektrische bedrijfsauto’s verbeter je actief de luchtkwaliteit en worden stikstofdioxide en broeikasgassen niet meer uitgestoten tijdens de autoritten. Toch spelen er meer factoren een rol als het gaat om de voordelen van zakelijk elektrisch rijden. Maak optimaal gebruik van bestaande regelingen die jou als ondernemer financieel ondersteunen. Bespaar op jouw zakelijke kosten via:

Let wel op want om een beroep te kunnen doen op deze regelingen gelden per regeling bepaalde voorwaarden waar je als ondernemer aan moet voldoen!

Stroomvoorziening zakelijk elektrisch rijden

Om elektrisch te kunnen rijden, zijn laadpalen voor je elektrische auto’s onmisbaar, maar die doen een enorm beroep op de stroomvoorziening. In kaart brengen of de stroomvoorziening voldoende capaciteit heeft, is dan belangrijk. Ben je eigenaar van het bedrijfspand of heb je een huurovereenkomst voor je zakelijk onderkomen? Kijk in beide gevallen goed naar de voorwaarden die gelden voor het plaatsen van de laadpalen.

Toekomstbestendigheid zakelijk elektrisch rijden

De laadsnelheid van de laadpaal is van groot belang, maar het is ook nodig om je alvast te focussen op de toekomst. Een goede laadoplossing is uitbreidbaar en toekomstbestendig. Door je hier alvast in te verdiepen, voorkom je onnodige kosten en vergroot je de voordelen die je hebt met elektrische auto’s. Kijk of het mogelijk is om de laadpaal te koppelen aan zonnepanelen om je kosten nog verder omlaag te brengen.

Conclusie

De voordelen van elektrische auto’s gaan verder dan zakelijk financiële voordelen. Door te kiezen voor emissieloze bedrijfsauto’s zet jij een belangrijke stap in het verduurzamen van jouw onderneming. De hogere eisen die worden gesteld aan maatschappelijk verantwoord ondernemen vragen om inzet van jou als bedrijfseigenaar. Door elektrische bedrijfsauto’s in te zetten, ben je actief bezig met het verlagen van jouw zakelijke CO2-voetafdruk.