Werk aan een 3D printing service uitbesteden

Werk aan een 3D printing service uitbesteden

Wie werkt met 3D printing zal op enig moment voor een keuze komen te staan. Is het slimmer om te investeren of om uit te besteden aan een 3D printing service? Dit heeft natuurlijk een aantal redenen. Het kan aantrekkelijk zijn om zelf een printer te kopen, maar dit is lang niet altijd aan de orde. Juist ook omdat de investering flink groot kan zijn. In dat geval is het goed om te weten wat de voordelen van de service zijn. Het is goed om hier eens naar te kijken als ondernemer.

Het verschil tussen kosten en opbrengsten

In de eerste plaats biedt een 3D printing service de oplossing als het verschil tussen de kosten en de opbrengsten nadelig is. Wie incidenteel met 3D printen te maken heeft, zal vaak te veel moeten uitgeven aan een eigen 3D printer. Dit brengen de incidentele opdrachten niet op. In dat geval is het dus veel slimmer om dit uit te besteden. Dan is er wel winst te behalen uit de opdracht. Zakelijk gezien is dit dus de veel verstandigere opzet. Zeker ook omdat ook andere kosten worden bespaard, zoals bijvoorbeeld de ontwikkelingskosten die altijd hiermee gepaard gaan.

Werken aan en schaalvergroting

Ook voor een schaalvergroting van de onderneming is dit een goede optie. In dat geval kan een deel van het proces direct worden uitbesteed aan een dienstverlener. Een 3D printing service is dan precies wat je zoekt. Zeker ook wanneer je nog niet duidelijk hebt of de schaalvergroting tijdelijk of blijvend is. Op die manier kan je voorkomen dat je grote investeringen doet die je niet kunt waarmaken. Wanneer het goed en soepel verloopt, is dan later altijd nog zelf op te schalen. Dit is dus ook aantrekkelijk wanneer het een incidentele mogelijkheid op meer werk zal betreffen.

Kennis in huis halen

Met een 3D printing service wordt niet alleen het werk verplaatst. Het is ook een mogelijkheid om expertise binnen te halen. Wanneer de opdrachten, groter en complexer worden is dit van groot belang. Zoals het ook handig is om iemand te kunnen benaderen die ervaring heeft met een ander type 3D printer wanneer hierom gevraagd wordt. Ook de kennis van het beheren van het printproces is altijd belangrijk. Dit is allemaal gemakkelijk binnen te halen wanneer met de dienstverlener wordt gewerkt. Daarmee zijn dus allerlei nadelen direct weg te nemen en is gemakkelijker met succes te printen.