Tips voor een duurzaam kantoor

Tips voor een duurzaam kantoor

Als bedrijf lever je een grote bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het begint met het bouwen en of inrichten van een duurzaam kantoorgebouw. Laat je een nieuw kantoorgebouw ontwerpen, dan maak je hierin duurzame keuzes. Heb je die mogelijkheid niet, maar streef je wel naar duurzaamheid op kantoor? Met deze tips tover jij je kantoor om tot een duurzaam kantoor.

Duurzame kantoormeubelen

Je kantoormeubilair moet voldoen aan de Arbonormen en ergonomisch verantwoord zijn. Dat gaat prima hand in hand met duurzaamheid. Is je kantoormeubilair aan vervanging toe? Er zijn verschillende bedrijven die van onderdelen en materialen van oude bureaus en bureaustoelen nieuwe meubels maken. Kies voor meubels van hoge kwaliteit die langer mee gaan. Probeer niet teveel mee te gaan in trends. Kantoormeubilair dat trendgevoelig is, zal je waarschijnlijk weer sneller vervangen. Tijdloze meubels zijn ook over vijf jaar nog representatief.

Voorkom sluipverbruik op kantoor

Hoe vaak blijft een beeldscherm na kantoortijd niet op stand-by staan? Ongemerkt lekt er zo heel wat elektriciteit weg. Door gebruik te maken van een stand-by killer bespaar je geld en lever je een bijdrage aan een beter milieu. Probeer ook je medewerkers bewust te maken. Na de werkdag schakel je de computer en het beeldscherm helemaal uit. En de laatste persoon doet het licht uit, want ook dat helpt voor een groener milieu.

Bewust papier gebruiken

Veel kantoren worden steeds meer papierloos. Door het gebruik van tablets en laptops wordt een ‘paperless office’ steeds meer realiteit. Als je nog wel papier gebruikt, kies dan voor papier met het FSC-keurmerk. Het hout, dat gebruikt is om dit papier te maken, is op een verantwoorde manier gekapt. Mislukte printjes kunnen gebruikt worden als kladpapier en dubbelzijdig printen halveert het papiergebruik.

LED-lampen op kantoor

LED-lampen verbruiken veel minder stroom. Ook gaan deze lampen een stuk langer mee dan gloeilampen of halogeenlampen. Daarmee zijn LED-lampen de duurzame keus voor kantoor.

Met deze tips maak je op een eenvoudige manier je kantoor een stuk duurzamer!