Tips om meer verantwoord te ondernemen

Tips om meer verantwoord te ondernemen

 

De wereld waarin wij leven wordt steeds groener en dus duurzamer. Niet alleen als consument leven wij steeds bewuster, organisaties worden ook steeds duurzamer. Om als bedrijf maatschappelijk verantwoord te ondernemen, hoef je niet je volledige core business aan te scherpen. Je kunt namelijk duurzaamheid stapsgewijs in jouw bedrijf implementeren. Ben jij benieuwd hoe jij met jouw organisatie maatschappelijk verantwoord kunt ondernemen? We leggen het je aan de hand van een aantal tips uit.

Tip 1: begin met recyclen

Recyclen om als bedrijf duurzaam te ondernemen, klinkt als een open deur maar er zijn toch genoeg bedrijven die dit niet doen. Grote pakketten in kartonnen dozen of die ingewikkeld zijn in plastic, worden vaak wel gerecycled omdat deze groot in het oog vallen. De kleine items daarentegen worden vaak in dezelfde prullenbak gegooid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kladpapier of uitgeschreven uitleg op flip-overs. Deze papieren worden vaak niet gescheiden in een papierbak en belanden daardoor bij het overige vuil.

Om papier, karton of plastic van de kleinere items te recyclen, is het aan te raden om een prullenbak aan te schaffen met verschillende compartments. Op deze manier wordt het zichtbaar- en makkelijk gemaakt om afval te scheiden.

Tip 2:  koop of huur een recycle-bak

Wanneer de organisatie groter is van formaat of wanneer jij als bedrijf meer wilt betekenen voor de maatschappij, is er meer nodig dan alleen het aanschaffen van prullenbakken. Het bedrijf moet meer onder de schop en dat vraagt om het nodige geklus. Vraag in dit geval een bouwafval container aan. Een bouw- en sloopafval container is namelijk niet alleen bedoeld voor afval van de bouw, het is ook de ideale container om te recyclen! Het is toegestaan om ook papier, karton, glas, plastic, grofvuil en kunststoffen in deze container te deponeren. Al deze verschillende materialen zullen gerecycled worden, wanneer de container geleegd wordt.

Zoals je hierboven gelezen hebt, hoef je niet veel te doen om een grote impact te maken om gebied van duurzaamheid. Het is belangrijk om rekening te houden met de gevolgen van de zakelijke acties op milieu, maatschappij en mens.