Je bedrijfspand gasloos verwarmen: de voordelen

Je bedrijfspand gasloos verwarmen: de voordelen

Het gasloos verwarmen van je bedrijfspand lijkt, zeker met de stijgende gasprijzen, steeds interessanter te worden. Maar hoeveel bespaar je dan? En wat zijn, naast het besparen op de energiekosten, nog meer voordelen van het gasloos verwarmen van je pand? In dit artikel lees je er alles over.

100% op gas besparen met all-electric warmtepomp

Om maar meteen het antwoord te geven op de vraag over de besparing met een warmtepomp: met een all-electric warmtepomp bespaar je 100% op gas en kun je dus volledig van het gas af. Je gasrekening vervalt en de warmtepomp kan het pand verwarmen met een beperkte hoeveelheid stroom voor de compressor. Hoeveel stroom deze verbruikt, is afhankelijk van het rendement en de hoeveelheid energie die nodig is om het pand te verwarmen.

Cv-ketel nog goed? Dan is een hybride warmtepomp ook mogelijk

Is de cv-ketel van het pand nog goed of wil je in stappen het pand verduurzamen? Dan kun je ook een hybride warmtepomp aanschaffen. Een hybride warmtepomp kan samenwerken met de cv-ketel en zorgt het grootste gedeelte van het jaar voor het verwarmen van je pand. Alleen bij piekbelasting springt de cv-ketel nog bij en deze zorgt ook voor het verwarmen van water. Uiteindelijk scheelt dat al voor een voor een aanzienlijke besparing op je energierekening.

Verminderen van de CO2-uitstoot

Met een warmtepomp bespaar je niet alleen flink op de energiekosten, maar zorgt je ook voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot ten opzichte van een cv-ketel op gas. Er is zeer weinig elektriciteit nodig om veel warmte te kunnen produceren. Zo draag je als bedrijf dus ook een steentje bij aan het milieu.

Stijging van de waarde van het pand

Naast bovenstaande, kun je er als eigenaar van het bedrijfspand ook rekening mee houden dat de waarde van het pand stijgt wanneer je een installatie met een warmtepomp laat installeren. Zo’n pand wordt namelijk aantrekkelijker voor de woningmarkt en het zorgt voor een beter energielabel.

Zo zie je dat het installeren van een warmtepomp voor jou als eigenaar van een bedrijfspand veel voordelen kan opleveren. Informeer bij een installateur voor de warmtepomp die voor jouw pand het meeste rendement oplevert.