Duurzame koffie op kantoor

Duurzame koffie op kantoor

Thuis drink je je koffie duurzaam. Je koopt bewust duurzame koffiecups of filterkoffie met een keurmerk. Ook op het werk gaan er dagelijks heel wat liters koffie doorheen. Het is zonde als je daar geen duurzame keuzes in maakt. Bovendien kan er veel meer dan je denkt.

Duurzame koffie met een keurmerk

Als je wilt vergroenen, kies je op kantoor voor koffie met een fairtrade keurmerk of een biologisch keurmerk op de verpakking. De Max Havelaar koffie is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. De koffievarianten met dit keurmerk zijn ook in grootverpakking verkrijgbaar, speciaal voor bedrijven. Kies niet alleen voor koffie die duurzaam is, maar let ook op duurzame verpakkingen met zo min mogelijk plastic. Datzelfde geldt voor het gebruik van plastic of kartonnen bekers. Zoek je nog een leuk cadeau voor je personeel? Geef iedereen zijn eigen koffiemok.

Duurzame koffiecups

Koffiecups zijn handig in het gebruik, omdat je niet hoeft na te denken over de hoeveelheid benodigde koffie. Koffiecapsules zorgen wel voor heel wat afval. Gebruik daarom duurzame koffie capsules die gemaakt zijn van plantaardig plastic. Ook zijn er ijzeren koffiecups die je telkens opnieuw kunt gebruiken. Het aluminium van recyclebare koffiecups wordt gebruikt voor nieuwe koffiecapsules of voor andere producten van aluminium.

Wat doe je met je koffiedik?

Het restant van je groene koffie hoef je niet zomaar weg te gooien. Ook hier zijn duurzame oplossingen voor. Het koffiedik kan je gebruiken voor het kweken van paddenstoelen zoals oesterzwammen. Deze oesterzwammen zijn geweldige vleesvervangers. Met koffiedik weer je de katten uit jullie kantoortuin en het is uitstekende bemesting voor planten.

Voor de liefhebbers van koffie met melk

Drink jij je koffie graag met een wolkje wit? Gebruik dan plantaardige melk in plaats van gewone koffiemelk. Het is even zoeken, maar er zijn inmiddels ook zakelijke koffieautomaten waar je een vegan cappuccino uit kan tappen.

Wil jij met je bedrijf duurzame keuzes maken? Vergeet dan ook vooral de koffiehoek niet. Er kan meer dan je denkt!