Duurzaam de weg op? Hier de voordelen van elektrisch rijden!

Duurzaam de weg op? Hier de voordelen van elektrisch rijden!

Elektrisch rijden is erg in opkomst. Dit komt natuurlijk door de huidige situatie waar we ons in begeven wat betreft het klimaat. Het is van groot belang dat we duurzamer gaan leven. Het verduurzamen van iets dat je dagelijks gebruikt, een auto, is dan ook een van de eerste stappen. Gelukkig brengt het rijden van een elektrische auto nog veel meer voordelen met zich mee. Ben je aan het nadenken over de aanschaf van een elektrische auto? Kom dan achter de voordelen van elektrisch rijden in dit artikel.

Fiscaal voordeel

Naast dat het rijden van een elektrische auto erg veel gemak met zich meebrengt, zijn er ook een aantal fiscale voordelen die je kunt genieten. Vanuit de overheid is besloten om deze regeling nog zeker vijf jaar aan te houden om de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren. Zo hoef je bijvoorbeeld geen belasting te betalen over de aanschaf van een elektrische auto. Daarnaast kun je rekenen op een bijtelling van vier procent per jaar. Een ander voordeel is dat je de komende tijd nog geen wegenbelasting hoeft te betalen. Alhoewel de aanschaf van een elektrische auto duurder is, kun je dus vele voordelen genieten.

Goedkoper ‘tanken’

Ook kun je als je een elektrische auto rijdt veel geld besparen op tank kosten. Het opladen van een auto is namelijk veel voordeliger. Dit is dan ook een van de vele voordelen die mensen over de streep trekt om een elektrische auto aan te schaffen. Als je tankt bij een openbare laadpaal dan ben je al goedkoper uit. Dit terwijl je wanneer je gebruik maakt van een eigen laadpaal of de laadpaal op bedrijfslocatie, nog meer kunt besparen! Wanneer het bedrijf waar je werkt duurzaamheid stimuleert dan zijn er vaak wel een paar laadpalen te vinden op de parkeerplaats. Als je een eigen laadpaal wilt aanschaffen kun je een kijkje nemen in het grote aanbod van Laadkompas.

Weinig onderhoud

Wanneer je een elektrische auto aanschaft betekent dit ook dat je minder vaak naar een monteur hoeft voor het onderhoud. Dit komt omdat de delen die in een elektrische auto zitten veel minder in beweging zijn ten opzichte van een ander soort auto. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de slijtage beperkt blijft. Een grote beurt in de zoveel tijd is over het algemeen voldoende. Wel is het van belang dat de banden goed in de gaten gehouden worden.