De voordelen van een wallbox laadpaal

De voordelen van een wallbox laadpaal

Alles wijst erop dat de elektrische auto de komende jaren meer en meer ons straatbeeld zal vullen. Dit komt doordat er de afgelopen jaren steeds meer elektrische auto’s verkocht zijn en deze ontwikkeling ook niet lijkt te stagneren. De vraag naar elektrische laadpalen voor thuis groeit gestaag mee met de groei van het aantal elektrische auto’s. Het gaat hierin om zowel de laadpalen als de walboxes. Over de laadpalen is al vrij veel bekend, maar nog niet veel mensen hebben gehoord van de wallbox. Juist daarom nemen we je in deze blog mee in de mogelijkheden van een wallbox!.

Wat is een wallbox laadpaal?

Als je de naam goed analyseert dan zul je misschien wel merken dat een wallbox laadpaal niet echt een paal is. Dit omdat je de wallbox aan de wand van je huis of kantoor bevestigd. Het is dus in feite een doos die je aan een muur bevestigd. Uit deze doos komt stroom waarmee je elektrische voertuigen kunt opladen. Als we het hebben over een laadpaal thuis, dan kan dit dus zowel betrekking hebben op de wallbox als op een reguliere laadpaal.

Voordelen van een wallbox ten opzichte van een reguliere laadpaal

De wallbox heeft enkele significante voordelen ten opzichte van een reguliere laadpaal. Zo is kan de wallbox veel mooier en veel minder opvallend geïnstalleerd worden. Door te kiezen voor een wallbox die qua kleur redelijk lijkt op de kleur van de muur waarop deze geïnstalleerd wordt zal de wallbox dan ook bijna niet opvallen. De uitstraling van het oplaadpunt voor jouw elektrische auto zal hierdoor een stuk eleganter en stijlvoller zijn.

Eco-Smart-functie

De Wallbox laadpalen hebben onder andere een eco-smart-functie. Deze eco-smart-functie geeft een wallbox de mogelijkheid om zonnestroom om te zetten naar bruikbare stroom voor de elektrische auto. Deze functie maakt opladen met zonnestroom dus mogelijk. Mocht je de mogelijkheid hebben om de auto met zonnestroom op te laden, dan moet je dit altijd doen. Je kunt de auto in dit geval opladen met ‘gratis’ stroom en hierdoor zul je maximaal kosten besparen op je elektrische auto.