De beste tips voor een duurzaam interieur voor bedrijven

De beste tips voor een duurzaam interieur voor bedrijven

modern-kantoorBedrijven doen er goed aan om zoveel mogelijk duurzame oplossingen te zoeken, op verschillende vlakken, zoals bijvoorbeeld het interieur. Tegenwoordig bestaan er tal van manieren om een duurzaam interieur voor je bedrijf in te richten, en dat is waar je hier meer over kunt lezen!

Wat is een duurzaam interieur voor je bedrijf?

Een duurzaam interieur is een inrichting die bijdraagt aan de duurzaamheid op kleine en grote schaal. Wil je als duurzame ondernemer graag weten wat je als bedrijf kunt doen om je pand duurzamer in te richten? Lees dan snel verder!

De beste tips voor een duurzaam bedrijfsinterieur

Steeds meer beseffen bedrijven dat ze de mogelijkheden hebben om bij te dragen aan het milieu én tegelijkertijd hun eigen onderneming te ondersteunen in het groeiproces. Hieronder enkele goede tips om je bedrijfsinterieur duurzaam in te richten:

Ga voor de juiste verlichting

LED verlichting is al lang geen uitzondering meer, en het is zelfs zowat de standaard optie geworden in huishoudens. Als je meteen een groot stuk van je energierekening wilt doen als bedrijf én tegelijkertijd het milieu een handje wilt helpen, ga dan voor besparende LED verlichting in plaats van traditionele gloeilampen. Op die manier gaat je verlichting tot wel 30 keer zo lang mee, terwijl LED-lampen toch een uitstekende kwaliteit bieden. Twee voordelen die je als bedrijf niet links kunt laten liggen!

Let op het FSC keurmerk

Meubilair en andere voorzieningen vormen zowat de basis voor je bedrijfsinterieur, en ook op dit vlak kan je duurzame keuzes maken. Bepaalde collecties of merken beschikken over het FSC keurmerk (Forward Stewardship Council keurmerk). Een bewijs dat de grondstoffen voor deze meubelstukken uit duurzaam bosbeheer afkomstig zijn. Niet alleen steun je met FSC producten het milieu, ook draag je bij aan eerlijke én verantwoorde werkomstandigheden voor bosarbeiders. Kies je daarbij voor duurzamere materialen, zoals bamboe, dan is het plaatje helemaal compleet.

Gooi tweedehands items niet zomaar weg

Een andere goede manier om een duurzaam interieur bedrijf in te richten, is door te kiezen voor tweedehands producten. Het voordeel daarvan is vanzelfsprekend: je geeft producten en voorzieningen die nog steeds bruikbaar zijn een tweede kans, waardoor je dan weer afvalverwerking op grote schaal helpt verminderen. Je vindt tegenwoordig tal van tweedehands producten op online marktplaatsen en er bestaan zelfs specifieke websites waar je enkel tweedehands artikelen kunt kopen. Geef je tweedehands kast of bureau gewoon nog eens een nieuw likje verf – en hij ziet er als nieuw uit!

Flat-packed meubels zijn de toekomst

Ten slotte is het misschien geen slecht idee om op zoek te gaan naar zogenaamde flat-packed meubels en andere voorzieningen. Dit zijn meubelstukken of producten die zo min mogelijk verpakt zijn, waardoor het transport ervan gemakkelijker is én minder kost. Het vervoeren van meubels draagt daarbij voor een groot deel bij aan de uitstoot van CO2. Kies je voor flat-packed alternatieven, dan help je dat weer verminderen. En dat komt het milieu op de lange termijn alleen maar ten goede!

Duurzaam je bedrijf inrichten? Zeker de moeite waard!

Als bedrijfsleider is het hoe dan ook een goede beslissing om je kantoor of bedrijfspand duurzaam in te richten. Gebruik je bovenstaande tips, dan wordt dat meteen een stuk gemakkelijker. Het resultaat is dat je werkomgeving- en interieur bijdragen aan het milieu – én daarbij ook op het vlak van look en feel helemaal af zijn!