Adidas en duurzaamheid

Adidas en duurzaamheid

Wil jij graag bewuste keuzes maken als het aankomt op het kopen van kleding en schoenen? Het is goed om je wat meer te verdiepen in de duurzaamheid van jouw favoriete merken. Zo kan je met een goed gevoel kiezen voor het kopen of juist niet kopen van een bepaald merk. Wij vertellen je alles over Adidas en duurzaamheid.

Visie Adidas

Draag jij graag Adidas? Wij hebben goed nieuws, Adidas en duurzaamheid gaan prima samen. Al jaren heeft dit Duitse kledingmerk duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het beleid richt zich op vier pijlers: People, Product, Planet en Partnership. People richt zich op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van mensen in de landen waar Adidas haar kleding produceert.

Bij het onderdeel Product streeft Adidas bijvoorbeeld naar het verminderen van het watergebruik in het productieproces. Ook vind je bij Adidas diverse items die gemaakt zijn van biologisch katoen.

Planet en Partnership

De zorg voor de aarde komt tot uitdrukking in de pijler Planet. Verschillende schoenen zijn (deels) gemaakt van gerecyclede materialen.

Partnership gaat, hoe kan het ook anders, over de samenwerking die Adidas aangaat met andere bedrijven en organisaties. Zo hebben Adidas en Allbirds hun krachten gebundeld bij het maken van een extreem duurzame sportschoen met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk. Het beste van twee werelden kwam in deze schoen samen.

Voortdurend innoveren

Adidas en duurzaamheid zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat geld ook voor Adidas en innovatie. Adidas is steeds op zoek naar materialen en ontwerpen om de kwaliteit van de schoenen en de kleding nog beter te maken. Zo is de Stan Smith Mylo gemaakt van plantaardig materiaal. Heb je niet alleen hart voor de planeet, maar ook voor alles wat er op leeft, dan moet je dit ontwerp zeker in de gaten te houden.

Mycelium is gemaakt van de ondergrondse draden van paddenstoelen. Het materiaal voelt vervolgens net zo soepel aan als leer terwijl er geen enkel dier voor hoefde te sterven. Bovendien is dit materiaal prima te recyclen.

Twee vliegen in één klap

Iedereen is inmiddels wel bekend met de plastic soep in de oceaan. De grote hoeveelheid plastic en ander afval bedreigt onze zeeën en oceanen. Sinds 2015 maakt Adidas kleding en schoenen van plastic materialen die afkomstig zijn uit de oceaan. De zeeën worden er schoner van en er hoeft geen nieuw plastic geproduceerd te worden.

 

Bedrijven als Adidas leveren hun bijdrage aan een duurzamere wereld. Jij levert vervolgens weer jouw aandeel door bij duurzame bedrijven te kopen en zo dragen we allemaal wat bij.